mandag 29. juni 2009

Sommersmak og krakkeluring ;)

Alle desse dagar...puh! - de bare flyyyyr forbi! Denne herlige sommertiden, det er ikke alltid like fristende å ta frem PC en til fordel for late kvelder på terrassen ;) Men savnet etter blogging og bloggevenner forsvinner jo ikke, så her kommer et lite livstegn.

I dag har jeg av en eller annen grunn superlyst på søte, rosa, myke, vakkert pyntede MUFFINS :D Mmmmmmm - det mangler vi her i landet; et bra sted som selger fantastiske MUFFINS! MUFFINS i alle størrelser og farger og smaker ;)

...så da måtte vi ty til bakebolle og egne ferdigheter ;) Det ble alldeles suuuperkjempegodt; vaniljeis, varme, klissete muffins og sommerbringebær - aaah ;)


Krakken er snart ferdig!! Jeg dundrer og dunker forsiktig inn hvitmalte møbelknotter og det er en liten puslejobb :D Stoffet er påstiftet og ser nydelig ut ;) Da gjenstår bare et strøk hvitmaling og å skru alt sammen igjen ;)

torsdag 25. juni 2009

AVSLØRT: Skatten min ;)


Får jeg presentere: et stk bøtte med hvitmaling, rulle & pensel, et stk stol i deler, 997,5 møbelstifter som ikke finnes i hvitt og trengte en finurlig løsning for å bli melishvite........
BRRRRP!!
Vent et øyeblikk!!


Spol tilbake en halvmeter her - det er en liten detalj som mangler...:


Dette lille smykket av en vakker liten krakk kom jeg nemlig over på finn på mandag - til gi-bort-pris - litt flaks skal man ha ;) Jeg har sett etter en slik leeenge! Og når jeg nå tenker og hyler om at jeg nå vil ha møbler med SJEL - hihi, så daler de ned foran meg ;) Nå gjennomgår stolen en lite make over for å bli vakker og melishvit for å blende inn i Melishuset - og resultatet er ikke så lengt unna håper jeg;)

På vei for å hente hjem den vakre skatten, måtte jeg innom Linneas Hage - og lommeboken ble litt lettere....sukk ;) Men se så mye fint jeg fant! Masse søte minivaser som jeg fyller med roser og vakkert fra hagen - supersøtt fuglehus og masse hengedilldall ;)


Peonene er på sitt vakreste nå ;) ÅH! Jeg er så heldig å passe min nabos hage og få lov til å plukke med meg disse undrene inn ;)

Håper dere har en GLAD sommertorsdag :)

tirsdag 23. juni 2009

Charlies Angels ;)




I dag blir det bare et pittelite PLIPPPLOPP fra huset her ;) Det går i hvitmaling og demontering og montering av møbler omtrent hvert ledige øyeblikk! Jeg gleder meg til å vise frem en liten SKATT jeg har funnet og er i gang med å fikse - gled dere! Sengeprosjektet hviler til et par uker ute i juli slik at jeg får malt og gjort ferdig rommet først. Så dere kan bare fortsette å gjette - ingen er close foreløpig ;D

Energien er på topp - og gleden og latteren også, som dere ser av bildet i dag ;) Her er vi tre englene samlet hos fotograf forrige uke ;) Disse to er mitt ALT



ØNSKER DERE EN KOSELIG SANKTHANSAFTEN!
- startskuddet for sommeren er altså gått ;)

søndag 21. juni 2009

Tygg litt på den ;D


Juhuuuuu ;) Her kommer et innlegg PROPPFULLT med positiv energi ;)
Ah, jeg har det så HERLIG om dagen :) Siden torsdag har livet vært helt som å surfe og det er lengelenge siden jeg har hatt det slik. Denne kroppen kom seg til tannlegen - for første gang på maaaange, mange år!! Litt stolt av det:) Men over til interiør...

...torsdag ble sofaen lagt ut for salg - og den henter i kveld :D UT med gammel gruff ;) Nå går jeg i stuen og drømmer hvite drømmer og ommøblerer og akkurat nå ser det slik ut som på bildet :) Maileg-kaninen synger kaninsanger fra stolen og det er ekko :D


Den gamle sengestammen er uuuuut og ble kastet i dag (og der sto en hvit, søt stol og trakk sine siste åndedrag, men så livnet den til og fikk være med meg hjem- tror kanskje den kan bli søt med nytt trekk og nytt strøk hvitmaling?) - nydelig følelse. Dermed sover jeg slik om dagen; rett på gulvet :) Men det gjør ingenting - det er derimot ganske koselig. Vinduene mine er blitt malt i løpet av weeekenden, veggfarge er innkjøpt og nye gardiner er under utprøving - alt i hvitt :D Jeg hadde tenkt meg en Hemnes-seng fra Ikea, men likte den ikke da jeg kom dit - jeg må ha noe med mer sjel. Og det vet jeg ikke hvor jeg finner...hmmmmmmm. Så nå over til det store spørsmålet;
HVA GJØR JEG DA?!

Joddajodda, jeg har en
HEMMELIG plan förstås!

En hemmelig, mystisk plan; ferdig seng til den nette sum av 220 kr....

Klarer noen å gjette hva slags plan jeg har?
Tygg litt på den ;)


Jeg drømmer om et soverom som gir meg god, avslappet følelse av harmoni...til dette tror jeg at jeg trenger ca:

1 stk HØY seng - som jeg kan dingle med bena fra ;)
1 stk koselig stol type rokokko/karmstol
1 stk sminkebord med søt krakk
1 stk nattbord med sjel ;)
2 stk (minst) herlig duftene lys
(juhuu; jeg kom over lagersalg på Yankee Candles i dag - oh lykke!
Som dere kan se øverst, ble det littgrann med hjem :D)

og
1 stk lysekrone :)

For eksempel en av disse fra Lisbeth Dahl - de er passe superfeminine ;)

Og da blir det kanskje til slutt litt som dette?

TO BE CONTINUED ;)

onsdag 17. juni 2009

Peonen gjør meg ♥-glad... ;)

Peonen gjør meg hjerteglad
med rosenrødt og frodig grønt
Tenk å få bo på slikt et blad
og se, helt nær, på no´ så skjønt ;)


Kjenner dere den fantastiske svenske illustratøren Lena Andersson og hennes Maja? Her i huset har boken Majas Alfabet vært (og er fortsatt) en stor stor favoritt. Hver bokstav i alfabetet har sin tegning og hvert sitt vers. Lilleprinsessen elsker boken og kan etterhvert alle versene utenat! Sier litt om hvor mye vi har lest den :)

Lenas tegninger gir meg sååååååååå sommerfølelse - spesielt bildet av Maja på svaberget med redningsvest på - ååååh ;) Tenk å kunne lage slike vakre tegninger og bevege andre mennesker :) Boken anbefales på det sterkeste av oss her i huset. Dessuten finnes det en "søsterbok" om grønnsaker - også herlig!

Jeg er helt overveldet over kommentarer på siste innlegg - aldri før har jeg fått så mange kommentarer - tusen tusen takk snille dere :) Det er så mye positivitet og glede i det dere skriver - jeg sovnet med et smil om munnen i går av overveldelse og glede :D Og svar kommer ;)

Håper dere nyter sommerdagen
- her har vi kost oss en masse i dag og fått vært både
hos Anne Margrethe og tatt bilder og blitt smittet
med herlig entusiasme
og spist masse is -
mmmmmm ;)

mandag 15. juni 2009

Ting tingelingpling ;)

Sommeren fortsetter og i dag fant jeg en skjønn POLKADOTTmønstrete tunika til Lillepusen :) Syntes den var så sommerlig og fiiiiiiin! Vi har spist pannekaker til middag i dag og på bildet dekker Lillepus på bordet; vi spiser alltid pannekaker med lime & sukker - det er en liten vel bevart hemmelighet hvor godt det er - mmmmm :) Den lille taburetten jeg fant på bruktmarked begynner å falle på plass og jeg liker den godt både meg og uten pute. Kortet på den er en illustrasjon av en av mine favoritter Lena Andersson - skal vise flere bilder av henne en annen dag :)

I samme butikk som tunikaen fant jeg denne yndige sommerjakken. Skulle ønske den fantes i voksenstørrelse :D Den har for sikkerhets skyls polkadottmønser i fôret ;)

Og Noa Noa er også en av mine favoritter - både til liten og litt større. Det er en DRØM å komme inn i butikkene deres, og denne kjolen måtte bare bli med hjem ;)

Til slutt i dag; en enkel trekasse er blitt ny med hvitmaling og litt tekst ;)

HURRA FOR SOMMER & SOL :)

søndag 14. juni 2009

Sommersøndag!

Denne dagen startet i ro og mak med en liten morgenstund for meg selv; varm latte og nytt innlegg fra min kjære bloggevenn Josefine - herlig :)

Sommersøndagsfrokosten ble inntatt ute på terrassen i dag - endelig hadde Ikea fått inn igjen det bordet jeg hadde bestemt meg for, Mälarö. De har vært utsolgt helt siden jeg bestemte meg for at jeg ville ha DET bordet, men plutselig fikk de inn fem bord ;) Det går an å ha flaks ;)

Bordet fungerer supert sammen med de gamle kurvstolene som jeg holder på å male! (Drygolin er noe herk; lukter masse og tar et døgn å tørke, så det går litt tregt her :D) Den søte, gamle taburetten fant jeg på et bruktmarked på torsdag - synes det passet fint inn den også :)

Og Huspusen og jeg var på trilletur i går og fant en skjønn blomnstereng! Jeg ble helt satt tilbake til barndommen min der jeg vokste opp midt i en blomstereng :D Jeg blir helt sprø av glede når jeg ser slike blomster :) Vi plukket hver vår bukett begge to og fikk med oss litt sommer hjem :)

Håper du har hatt en finfin sommersøndag :)

En liten ekstra hilsen og klemmer går til Bergen og Ida;
håper dere har kost dere og gratulerer til William med det fine navnet :)

fredag 12. juni 2009

PlippetiPlopp dagen lang!

I dag plimprer regndråpene ned over oss - og jeg som handlet nytt terrassebord i går og ville kose meg ute i sommersol...akk ja; mer tid til å pusle inne og kose seg :)

I går tittet jeg tilfeldigvis innom et lagersalg - og mens jeg sto og skulle betale, fikk jeg plutselig øye på en vakker-vakker (og ensom) lysslynge med rosa roser ;)
Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiihiiiiiiii! Den fikk plass på Prinsesserommet i dag - ble det ikke fiiiiint?

Her er noen fler detaljer fra rommet - som resten av huset går det i hvitt og rosa :D

Prinsessen er veldig glad i post og har egen postkasse på rommet sitt. Det skulle bli en sånn fra Miljøgården, men plutselig fikk jeg ikke tak i en slik postkasse, så denne er laget av et nøkkelskap, Tildapapir og så har jeg klippet ut bokstaver og hengt på et lite hjerte til å åpne kassen med ;) Man tar det man har :D


Avslutter med en gammel illustrasjon fra min forrige blogg - siden regnet triller over oss i dag :) Vi ønsker oss en weekend med sommer og sol, så får vi se hva Regnfeen bestemmer seg for; om hun blir eller drar sin kos!

Ønsker dere alle en finfin fredag :)

tirsdag 9. juni 2009

Utfordring fra Ida i Boksen ;)


Min kjære bloggvennine Ida, har gitt meg en utfordring ;) Takk, Ida - jeg tar den på strake armer jeg vettu :D

Hva er du opptatt av for tiden?
Det er ikke akkurat stillstand i øverste etasje her om dagen :D Masse tan
ker om fremtid og forandring og å finne tilbake til the good, old me ;) Jeg er langt på vei og har det SÅ bra med det ;) Ellers hopper og danser en masse kreative tanker rundt der oppe; etter at jeg kjøpte denne boken i helgen har det kommet en masse ekstra ideer ;)


Ny seng og ny sofa er et prosjekt...
...pusse og male mitt gamle skattholl som står hos Mamma...
...finne det perfekte terrassebord og ikke minst en løsning på et skap med glassdører jeg har på kjøkkenet. Foreløpig er prosjektet kommet så langt;

(glassdørene er blitt pakket inn... :D)

Sommer og sol og varme gjør at jeg føler for å finne feriemodus og finne overskudd til å tegne og male og lage ;)

Hva har du på deg i dag?
Hvit bomullsgenser, beige chinos, mintgrønt, sølv og brunt armbånd og ørepynt sølv skjerf i halsen


Hva skal du spise til middag?
Den tid, den sorg ;) Noe sommerlig!


(ny, vakker skål fra Balders Hage)

Hva vil du gjerne lære deg?
Italiensk ;) Å danse skikkelig bra salsa og standard-danser, synge av full hals og å sette grenser for andre på en bestemt, vennlig måte. Ja, og som Ida; sy klær!


Hva hører du på akkurat nå?
Fuglesang ute ;)

Hvordan er ditt favorittvær?
Kommer litt an på tid og sted, men er nok en liten sommerperson ;) Jeg er mest glad i sol og varme, men kan kose meg inne i plaskende regn eller løpende ute i sommerregn hvis j
eg vet at kakao og varme boller venter ;)

Hva er ditt mest utfordrende mål akkurat nå?
Å stable sammen alt som bør gjøres og ta en ting av gangen ;) Og sette de berømte grensene og tenke litt på meg selv og hva som er best for meg.
Hva syns du om den personen som tagget deg?
Ikke noe særlig :D Fniiiiiiis ;) Tja, hun er en av mine absolutte bloggefavoritter og jeg ca digger henne og hennes stil ;) Hun gir får meg i godt humør og har en smittende energi. Hun er en sprudlende, levende og varm jente - og hun har masse morsomme ideer som hun setter ut i live! Selv så langt borte over fjellet som hun er , så er hun en Venn, ikke bare en bloggevenn ;)

Hvis du kunne fått et hus, ferdig innredet, hvor som helst i verden - hvor skulle det ha vært?
Hmmmmm….ferdig innredet? Et hus blir vel aldri ferdig innredet for min del, det er jo det som er det morsomme at man alltid har sine prosjekter ;) Men geografisk skulle det vel befinne seg et sted med litt mer sol og varme. Kunne jeg fått med meg alle og alt som betyr mye for meg, ville jeg ikke sagt nei takk til et hus ved havet et vakkert sted i Italia eller på en spansk, liten øy ;) Men av mer realistiske drømmer, kunne det vært et sted nær havet her i landet eller sørover i Sverige ;) Litt avhengig av den berømte Prinsen på den hvite hesten og hvor han befinner seg :D

(Lillemor fikk vakkert innpakket gave
fra Noa Noa etter Mammans jentetur ;)

Hva ville du gjerne hatt akkurat nå?
Fire ukers opphold på spa-hotell - all inklusive ;)

Et glass cava i varm sol med en eng duftende lavendel som nabo….gode venninner og timevis av tid….ubegrensede midler til å kjøpe alle vakre møbler jeg drømmer om….en armkrok som var miiiin til disposisjon ;)


Hva vil du gjerne bli kvitt?
Jeg har ca kun EN ”ting” jeg vil bli kvitt - om det forsvant, tør jeg påstå at livet hadde vært fullkomment - jeg kunne levd med ALT annet så lenge det bestemte ene forsvant.

Hvis du kunne dratt hvor som helst i verden den neste timen, hvor ville du dratt?
Tror jeg ville dratt på båttur med velfylt picnickurv - gjerne med en kjekkas av en kar ved roret :D

(og sommerfest i barnehagen betyr baking -
Lillemor har bestemt farge på glasuren :D)

Hvilket språk vil du lære?
Italiensk…….drømme drømme…..

Hva ser du etter i en venn?
Lojalitet, varme, latter, forståelse, smil, åpenhet, respekt


Hvem vil du gjerne møte?
Ja, en masse fine, fantastiske bloggejenter, kjære venninner som bor langt unna, nye venner og så synes jeg Michelle Obama ser ut til å være en interessant dame. Av andre kreative sjeler, skulle jeg gjerne møtt Lena Andersson, Kurt Halsey, Sarah Jane og Adolie Day.


Hva slags musikk liker du?
For tiden går det mye i Kardemomme By her i huset. Det er jo gladmusikk det, men jeg blir litt sliten etter sjette gang den går rundt :D Ellers er det litt A-ha og Robyn/Røyksopp i ørene mine om dagen - men mest en spa-musikk CD jeg lastet ned - den går til alt ;)


Hva er favorittplagget i klesskapet ditt?
Tunikaer og myke kardigans. Er avhengig av skjerf og accesoires ;) Ellers ganske glad i å hoppe inn i verdens mykeste, rosa kosebukse når jeg kommer hjem!

(godsaker er med hjem fra Balders Hage i Göteborg)

Hva er drømmejobben din?
Sko-designer? Tror jeg kunne kost meg veldig med å jobbe med interiør og fikse og ordne litt for andre… Ellers er drømmen å finne en jobb som kan gjøres hjemmefra eller i alle fall med mer frihet og fleksibel arbeidstid. Og kanskje mulighet til å være ute. Stylist og fotograf? I alle fall måtte det være noe med design :)


Har du noen favorittmodeller?
Bilmodell? Da har jeg mange, men BMW 6-serie, VW Touareg & Aston Martin DB9 hadde ikke vært dumt.


Hvis du hadde hatt 1000 kroner nå, hva ville du brukt det på?
En som kunne kommet hjem og shinet huset noen timer ;)


Beskriv stilen din
Klær: Feminint, rosa, moderne, jeans & tunika

Interiør: Pastell, romantisk, hvitt, gjenbruk, koselig, ryddig :D

Meg: omtenksom, positiv, engasjert, kreativ, myk, tenkende - melishvit & melisklissete :D

Hva var det siste motebladet du leste?
Elle


Den siste cd-en du kjøpte?
Ja, det var denne spa-CD´en som heter noe sånt som Ahanu eller noe lignende ;)

Hva hørte du på da du ble tagget?
Fuglesang igjen :D

Hva vil du akkurat nå?
Legge meg i min fantastisk myke dyne og nyte hverdagsluksus med lavendelduftende sengetøy etter at jeg har tittet på min vakre, lille datter i Drømmeland ;)

Utfordringen sender jeg videre til:
Nettelita
Kkanndesign
og
Josefine

onsdag 3. juni 2009

Putekrig :D

Plutselig er Pinsen over og det er blitt juni! Sommermåned ;)

Jeg pusler så smått med prosjekter her hjemme - noen små, noen litt større. Både sofa og seng skal til pers nå og går snart på hode uuuuuuut herfra. Inn med hvit Ektorp skal det så fort jeg finner ut hvordan jeg skal løse det praktisk...hvordan får man en 70 kilos skinnsofa ut av huset når den kom inn stuevinduet i 2. etasje. Og man ikke har testosteron i huset... For meg er det det samme om den kræsjer og ødelegges på turen ned, men jeg vil helst beholde terrassen min... :D

Dermed står den der til dilemmaet er løst. Det beige skinnet er nå dekket av et quiltet, blomstrete teppe og masse puter for å skjule den lite landlige looken :D Kakaofargede puter her fått nytt putetrekk i dag ;)

Terrassen går det smått fremover med. Ikea er så vrange om dagen at de ikke har serien som jeg hadde bestemt meg for å kjøpe - gruff! Mulig jeg må utvandre en tur til nabolandet og se om det kan være mer igjen bortgjemt i et hjørne på et lager der... Kurvstolene er nesten ferdige etter sin make over med hvit malekost - og jammen fant jeg ikke et par søte putetrekk i en skuff i dag ;)

Ellers bare koser vi oss og nyter fine dager. Jeg har en ordentlig bakekone av en Prinsessepus, så i dag har vi bakt rundstykker og hatt herlig lunch ;)



Håper dere nyter dagene og øyeblikkene ;)