lørdag 31. oktober 2009

Hei, skal vi danse ;)



I dag har vi kost oss i Frognerparken i kulden i Hovedstaden;) Det var spreke, sprø blader overalt til å hoppe i - herlig! Det var supergodt å tusle inn på café og spise kanelbolle og drikke solbærtoddy etterpå - mmmmmmm:)

Nå har jeg krøpet godt ned i sofaen, har fyr i peisen og litt godt i glasset og koser meg med MJ-kveld på Skal vi danse:) Jeg er ganske passelig sjarmert av Glenn Jørgen Sandaker, så jeg veiver flagget for han & Mia - good luck;)

Håper dere også koser dere med HELG!

(supperoppskrift skal bli, men som den kreative sjelen jeg er, må jeg tenke tilbake på hva jeg faktisk gjorde da jeg suppekokkelerte :D)



onsdag 28. oktober 2009

Sunn mat for små og store mager;)



Her hos oss er vi kanskje ikke av de mest storspiste og har dermed ikke så store mager heller, men god mat - det liker vi!

I hverdagen er det fryktelig lett å ty til såkalte halvfabrikata. Men jeg ble ganske forferdet da jeg fant ut at f.eks tomatsuppe jo bare er mel, masse sukker, e-stoffer og - hold deg fast - rødfarge! Det er ikke tomater som gjør suppen rød! Det er jo for ille!! Lillemelisen her får jo ofte varm mat i barnehagen ofte det er ikke rart barna roper hurra for tomatsuppe når det er en masse sukker de sitter og spiser!! Med makaroni laget av mel og vann...ikke så mye næring til voksende, lekende kropper.

Så jeg har som mål å lage mat fra bunnen litt oftere ;) I dag har vi kost oss med ordentlig høstmat - og ble glade og mette og hadde fremdeles plass til dessert - og energi tilå danse og synge resten av kvelden ;) Og barnelærdommen min ble satt på en real prøve i dag; Lillemelisen kunne søtt fortelle at Anne Knutsdotter har en bror som heter Trulsan ;))))


Eg heiter Anne Knutsdotter
Kari er mi mor...

...og Trulsan er min bror tra la la




Morgeninspirasjon






mandag 26. oktober 2009

...noe muffens altså :S


Jeg må bare be om unnskyldning for at bloggen min ser litt corny ut i dag...jeg blogger fra MacBook´en min og får ikke helt til det jeg vil med bildene :S Men sånn rent bortsett fra det så er jeg ganske lykkelig i dag - endelig har jeg fått opp min fine, fine lysekrone på kjøkkenet! *Åh!* Det ble enda finere enn jeg hadde forestilt meg og jeg gleder meg til å se hvor fint lys den lager når det blir mørkere ute :) Tror med dette jeg er blitt en lysekronefantast og at det nok trengs en lysekrone til i huset ;) ...på soverommet kanskje?

I kveld kommer mine søte, søte venninner til meg og de får varme eplemuffins med iiiiiiiiiiiis ;) Håper dere også kan kose dere på en mandagskveld!



tirsdag 20. oktober 2009

NoA NoA ♥



Et av mine favorittmerker er danske Noa Noa
De har fantastisk mange vakre farger og mønstre og stoffer og jeg skulle ønske at jeg kunne leve i en Noa Noa-verden :D

Vi er vel over gjennomsnittet interessert i klær og dilldall her i huset hos oss. Jeg skriver vi, for min lille Prinsesse på tre og et halvt er blitt smittet hun også... ♥ Det som er kjedelig med å være tre og et halvt og gå i barnehage, er at man er mye høyt og lavt og bortover og utover og at klærne drmed får kjørt seg i løpet av dagen. Vi forsøker å holde den stilige stilen også til hverdags, men det er en liten utfordring å klare å holde klærne fine :) I dag er det altså lilla dag hos oss - i ny vakker Noa Noa-bluse og beige 3/4 lange bukser - herlige lille Snuppelupp ;)

mandag 19. oktober 2009

Drømmen ;)


Det var en gang en liten filur som stakk sin lille filurnesetipp prøvende inn i det store, eventyrlige Blogglandia...

...et av de første stedene hun snuste seg frem til, var en vakker, svensk blogg...

...hun drømte seg bort i det gjennomførte, hvite...

...lagret bildene...

...hverdagene fløy forbi i en vill fart...

...bildene forsvant i det store "intet", men den lille filuren kunne aldri glemme minnene om det flotte huset...

...hun lette og lette for hun ville så gjerne dele de koselige bildene med sine egne, kjære bloggevenner!

... SÅ - plutselig en dag - blant babybilder, gamle illustrasjoner, logoer og kreative tanker, dukket de opp igjen!!

...så herved, Kjære dere,

TAMTARATAAAAAAA -

her kommer bildene fra hjemmet jeg så gjerne skulle hatt ;)

Jeg kan dessverre ikke huske hvilken blogg de er fra, men bildene er lånt i beundring ;)

mandag 12. oktober 2009

mmmmmMaileg :)


Jeg blir alltid så glad og inpirert av tingene fra Maileg :) Av alle danske designere, er Maileg absolutt en av mine favoritter.

I år har de også noen knallsøte julegriser - både store og små :) Ganske kos å ha en gjeng slike gryntende rundt i huset i desember, eller hva?
Kjempeenkle og superfine juletrær - kanskje til inspirasjon til å lage selv?
Disse to her hadde også kost seg her i huset tipper jeg - det er noe med det tradisjonelle, skandinaviske og sjarmerende på en ny måte som Maileg klarer så bra!
De kjente soldatene i juleverjon ;) ...
...dollete julestrømper ;)
...vakkert ;)

Ønsker dere en koselig mandagskveld :)

fredag 9. oktober 2009

Åh, fredag ♥

♥ ♥ ♥


Endelig er den her :) En tøff uke går mot slutten og jeg gleder meg virkelig til noen avslappende helgedager i eget selskap! Fredagskvelden er allerede klar; sengetøyet er Durance-vasket og dynen med nytt dynetrekk ligger klar i sofaen og bare venter ;) På bordet står en varm og god egenlaget kakao - mmmmm :)Hadde kvelden vært fullkommen hadde et slik yndig fat stått på bordet og ventet også, men det venter en liten godtskål iallefall :) I morgen skal jeg endelig kjøpe meg en Mac og søndag blir det venninnetur og loppis - kan det blir bedre?

♥ ♥ ♥

GOD WEEKEND KJÆRE DERE

♥ ♥ ♥

torsdag 8. oktober 2009

*bLiNg!*


Jeg simpelten ELSKER å komme inn i rom der noe i interiøret overrasker og inspirerer meg - det der ekstra lille *bLiNget* ;) Disse to pipene fra West Elm ble kjempetøffe sammen med naturelementene i trerammen og konglene ;)


Og tenk å tørre å lage en så annerledes og tøff finish på panelet langs trappen! Knalltøft med den matte, sorte fargen i trappen!!


Dette blinget her er også veldig annerledes og fint synes jeg (selvom kontrasten til resten av fargene i rommet kanskkje ikke ble optimal...:)) Kuult å gjøre slik i stedet for å sette opp et standard speil over peisen!

Til slutt litt høstbling fra Pottery Barn som jo har massevis av fine ting. Synd det ikke finnes langt her nord. I det hele tatt har vi altfor lite utvalg av møbelbutikker her oppe synes jeg. Det er kanskje en håndfull store møbelkjeder om vi alle skal møblere huset vårt fra - det blir jo store tilfeldigheter for at vi får det ganske likt?! Men dertil morsommere å komme på originale ideer selvfølgelig ;)

Hilsen hun med en halv pallseng............prosjektet bør snart døpes om til et evighetsprosjekt og stues bort sammen med hekleteppet mitt.... :D

onsdag 7. oktober 2009

Mmmmm....snart er den her :)

Høsten er på sitt fineste - solen glitrer og bladene sprudler i alle farger ;) Jeg koser meg, men akkurat nå om dagen har en en herlig følelse i meg som sier at det snart er jul :D

Snart og snart....det er jo ikke SÅ lenge til, men allikevel håper vi å nyte høsten en stundt til. Julen og førjulen er noe av det beste som finnes! Jeg har så smått begynt på årets småpakker til adventskalenderen her i huset. Det er like kos hvert år ;)

I fjor så den slik ut og falt VELDIG i smak ;) Og en suksess skal man vel ikke forandre på?! Det er jo noe av det som er ordentlig kos med julen, dette med tradisjoner og ting som har vært likt siden man var liten :) nedtellingen kan snart starte :D

fredag 2. oktober 2009

Rosa oktober - vil DU være med?


Som du sikkert har fått med deg er oktober Rosa sløyfe-måned :) Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse som viser solidaritet med brystkreftrammede og jobber for å øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.

Lørdag 3. oktober skjer det saker og ting i hovedstaden! Da arrangeres nemlig solidaritetsmarsj i Oslo. Den går fra Aker Brygge i morgen kl 11.45 og alle oppfordres til å kle seg i rosa ;) Jeg kommer - kommer du? (sjekk www.rosasloyfe.no for aktiviteter nær der du bor)


Men det jeg ikke visste, og som jeg synes var knallbra, var at det landet rundt skal arrangeres BH-utstillinger!...


...og Kreftforeningen vil derfor ha din gamle BH - ja, du leste riktig - din gamle BH ;) Sjekk her...

...alle fasonger, størrelser og farger mottas med like stor glede. Alle BH-ene farges rosa og vil etterhvert suse på en lang snor rundt om landet i oktober - kuuult hva? Her er det jo bare for oss norske jenter å ta en rydderunde og donere en snacksy BH ;)

Du oppfordres herved til å støtte
Rosa Sløyfe-aksjonen 2009 på din måte ;)