mandag 30. november 2009

Når en pepperkakeprinsesse...



... eller egentlig når TO Pepperkakeprinsesser *tralala* skal bake pepperbakekaker ;) Da tar de først å lager to runder pepperkakedeig slik at huset dufter herlig og de kan kose seg med å spise pepperkakedeig ;D Og så etter et par uker, lager de nok en krummeluredeig og setter i gang meg den virkelige bakingen (les: også kjevling og steking og pynting :D)




For en herlig Pepperkakesøndag - og hente-tidlig-i-barenhagen-hjem-og-pynte-pepeprkake-mandag vi har hatt ;)


♥ Velkommen innom på prøvesmaking og en førjulsklem 

fredag 27. november 2009

En sukkersøt gjeng ♥





I år har jeg bestemt meg for å ikke kjøpe masse nips & naps og heller lage noen koselige gaver selv! Det et ganske ekstremt hvor mye vi kjøper av plast og unyttige ting til hverandre til jul! Kjenner at jeg ikke klarer å finne på masse gøy, spennende og originalt til alle og enhver og det er både gøy å lage og gøy å få noe laget med kjærlighet ♥ Dessuten er det supemysigt å sitte om ettermiddagen med levende lys, saks, lim og et hode proppfult av ideer og en nydelig LilleMi som vil hjelpe til og lage selv  






Så en natt drømte jeg en søt drøm om Skomaker Jens Petrus Andersen - husker dere den episoden der har sitter og lager gaver? Jeg ELSKER Jul i Skomakergata, men de gavene er noe av det tristeste jeg har sett! Dermed dalte det en liten filt-idè ned i hodet mitt - og dagen etter ble skisser laget og denne sukkersøte gjengen ble født 



Og et par av gjengen fra LilleMi sin kolleksjon - første gang hun klipper i filt - og det var ganske stas 


ØNSKER DERE 
EN KOSELIG FREDAGSKVELD ;)

PS Husk å lese innlegget under ;)


torsdag 26. november 2009

Vil DU ha ny header på din blogg?










Jeg har bestemt meg for å leke liten førjulsnisse i år :)

Hvis du har lyst på en juleheader eller en vanlig header,
kan du legge igjen en kommentar her hos meg
- så bretter jeg opp ermene og dykker ned
i atelieet mitt og dukker
- *pop!* -
opp igjen med en one and only-header
- spesiallaget til deg  

onsdag 25. november 2009

Let´s hear it for the boys ;)



Jeg kribler og bobler av glede over gårsdagen og spenning på om jeg faktisk FÅR permisjon, men det er dårlig med kribling på guttefronten :D MEN, til min store glede har jeg oppdaget to kjempeflinke, spenstige, tøffe og annerledes interiørdesignere her
Svenske TV3 har sendt et program som heter Design: Simon & Thomas. Konseptet går ut på at de to reiser hjem til noen som sårt trenger interiørhjelp. De overnatter i egenmedbrakte, oppblåsbare luksusenger. Det geniale er at de to har en fantastisk kjemi seg i mellom og en herlig blanding av tørr, britisk (Simon er britisk, med en god mix av saftige, svenske uttrykk :D) og svensk, lun humor krydrer det hele perfekt. De lager mye sprøtt - og er motstandere av min favorittinnredningsfarge hvit - og masse annerledes og spennende. Og inspirerende ;)


Her er noen bilder av et vakkert, lite hus, der de faktisk brukte....hvitt ;)











Og litt fra andre prosjekter de har hatt;











En klaprende, stor applaus til Simon & Tomas for at de tør å gjøre ting annerledes og nytt - og på sin helt egne måte :) Tror det må bli en tur innom butikken deres i Stockholm neste gang jeg er der :)


Ønsker dere en superduper onsdag 
selvom regnet daler ned i strie strømmer 
- en dag nærmere herlige desember :)





lørdag 21. november 2009

Åh, du søte kalendertid ♥



Lørdagens lille inspirasjon; vakker hjemmelaget kalender fra Daisys & Dots ;) 


Jeg pakker klaenderpakker til den store gullmedaljen om dagen 
(jeg er utstyrt med et tk eget barn, 
men jammen har jeg venner med barn som ikke er fulgt så 
sprøtt anlagt i forhold til å ELSKE å pakke inn gaver :D)
og fantasien løper løpsk når jeg tenker på farger og papir og innpakning :)


Nå fyker jeg på jobb - håper dere kan ha en super lørdag ;)



torsdag 19. november 2009

Ville bare minne dere på...



...at det nå bare er litt over en uke igjen til advent! Er der i gang med å lage adventskrans & adventsstake? Det er nemlig ikke jeg! Oi, oi - her gjelder det å legge mitt lille hode i bløt ;) Tar gjerne i mot inspirasjon og forslag :D


Her er jeg akkurat kommet hjem fra morsom jobbing og skal ha dyne på sofa`n og tenne i peisen - mmmmm, da gjør det ikke noe om det plasker ned utenfor! 


♥ KOSE DERE 


mandag 16. november 2009

Lille postbud min due ♥



Noen ganger er det ekstra koselig å åpne postkassen For en liten stund siden bestilte jeg noen supersøte buttons fra Etsy-butikken til min store favoritt Belle and Boo ♥ Damen som lager disse fantastiske illustrasjonene heter Mandy og er fra England.



Bloggen hennes finner du her og Etsy-butikken her. Hun har bl.a laget en vakker serie julekort, vakre klistremerker og en supersøt kjole for pittesmå prinsesser ;) Det er bare å drømme seg bort 



I dag lå det en vakker pakke i postkassen hos meg og den var like vakker inni - tusen takk, Mandy ♥ Tanken var å lage brosjer med litt blonder, knapper o.l, men disse buttonsene er jo så nydelige i seg selv, så jeg tror de forblir akkurat slik de er 



søndag 15. november 2009

*ping!* (det var lyden av julestartskuddet :D)



JADDA!



Det var duften av kruttrøyk i huset her i går ;) 
Juleforberedelsene har tyvstartet!! Det begynte stille og rolig om morgenen...



...vi ante fred og ingen fare begge to.
Grytidlig om morgenen i matbutikken...vi la fløte...sukker....mel....sirup....smør...krydderier
og mums i handlekurven.


I det vi nærmet oss bilen, hørte vi et gigatisk PIP! fra handleposen!!


Da vi tittet nedi, smilte en pitteliten svibel til oss og nikket
"snart er det desember ;) De nye GreenGate-koppene fra Göteborg trenger å vise seg frem!"
Dermed endte det altså en juleblomst opp på bordet i de nye lattekoppene
- sammen med det fine lyshuset (også fra Göteborg må vite ;))





Vel hjemme hoppet alle varene ut på kjøkkenbenken
og VIPS! så hadde det tryllet seg frem en pepperkakedeig i kjelen på ovnen!



MAGISK ;)



I gledesrus over smaken og duften av årets første pepperkakedeig (NAM!), måtte vi henge opp den nye, søte vinterdekorasjonen vår i kjøkkenvinduet og klistre på noen snefnugg ;)


Dessverre forsvant all sneen i regnet i går, men snart kommer den nok igjen ;)



HÅPER DERE HAR EN KOSELIG SØNDAGSAFTEN :)




Kos dere med denne 






fredag 13. november 2009

Jul for svingende!!

*trilltrallhurra* Dagens koseligste nyhet er at det er Jul i Svingen som er årets julekalender på NRK! Ekstra koselig for oss fordi det var det som var julekalender for tre år siden - da satt jeg med en ni måneder gammel baby og tittet på... Mange følelser og minner knyttet til det - og introen (som du kan koe deg med her) gir meg god gåsehud ;)


Ellers kom vi trygt og godt hjem fra Göteborg i går etter superfine dager! Godt å komme til kjære venner og nyte masse tid sammen. Jeg er fyllt opp med masse positiv energi og hr masse fine ideer og tanker i hodet ;) Det ble ikke så mye shopping, men en tur innom favorittbutikken Balders Hage ble det selvfølgelig ;) Skal komme tilbake med gromsakene jeg fikk handlet ;)

Nå venter en nydelig kopp svensk gløgg med sjokolage & chilli og sofa + X-Factor :D



søndag 8. november 2009

Fru Rudolf ;)


I dag er det med litt rosa stolthet at jeg presenterer en ny beboer her i Melishuset; Frøken Rudolf. Datter av den noe mer kjente Herr Rudolf :D Og ikke minst søster til Herr Elg fra Bergen som du an bli nærmere kjent med her. Det spirer litt førjulsstemning i huset om dagen; det knekkes julekalenderpakke-ideer, pakkes inn, tenkes og planlegges ;)

Til uken skal vi ha en sen, men etterlengtet høstferie i noen dager. Vi gleder oss STORT til å besøke kjære venner som har bygget hus! DET blir spennende for en lettere interiørgal Mi ;)

Til slutt i dag kommer et lite tips
I går var jeg nemlig på Biltema for å handle til et lite prosjekt jeg har (som jeg kommer tilbake til). Der fant jeg denne smarte og fine lysslyngen til 29,- Det er 10 små lysm batteridrevet slik at man kan henge, lenge, slenge, kaste, dingle, putte den hvor som helst! Toppenbra ;)

HA EN SUUUUUPER UKE



torsdag 5. november 2009

eye candy ♥



Mmmmm - det er straks fredag - kosedag! En ordentlig glad-dag hvor fridagene liger foran oss - hurra:)
Jeg jobber i ett om dagen for å få ferdig en profilering og mens jeg satt med fargepaletten i dag, undret meg plutselig over hvorfor lilla er en såpass lite brukt farge? Lilla som jo er så vakker

Derfor avsluttes arbeidsuken (kremt...skal nok jobbe litt i morgen også...) her med litt ordentlig eye candy i lilla ;) Som en liten hyllest og masse inspirasjon. Måtte weekenden bli fylt med lavndelduftene hus & hjem, sengetøy & håndklær. Og køkkenet dufte av nybakte muffins, marengs & makroner ;)

GOD FREDAG




Bildene er fra Amy Atlas

mandag 2. november 2009

Hva man gjør på en regntung mandag...


...mmmmmm - om bare verden var så enkel at man kunne gjør akkurat slik
...og om den bare var så enkel at man kunne ha en slik også - der man lå mykt og salig under en knuskedyne ;)



søndag 1. november 2009

Verdens første duftblogg!!


...er dessverre ikke oppfunnet enda :( Jeg som så gjerne ville dele duften av nystekt foccachia, en kopp varm te og jordbærsyltetøy med dere!


I dag har vi nemlig hatt verdens slappeste søndag etter at vi våknet til yrvær og grått i dag tidlig. Slapp og slapp, vi har gjort en hel masse, men bare kost oss inne ;) Det er deilig med dager uten planer og kunne gjør AKKURAT det man har lyst til! Mmmmmm :) Vi har både bakt, danset, lest, tegnet, sydd og skravlet.....badet, sunget, hoppet og kost ;)

Denne søte sken fant jeg her. Den er perfekt til små hverdagsoverraskelser å glede andre med ;) Akkurat plass til en liten sjokoladebit eller en koselig hilsen ;)


Håper DU også har en superduer søndag ;)