tirsdag 24. mai 2011

Knekk knekkebrødkoden du også!

Duften av hjemmebakte knekkebrød har spredd seg hele veien til Melishuset, og vi har bakt knekkebrød både på fjellet, på besøk hos venner, hjemme og ute:) Men hver gang syntes jeg det tok evigheter med stekingen, og jeg ble både litt paff og matt. Men så, i går, midt mellom Posthus-lek, radiokvitter og middagsspising (*KREMT!!!* Strengt tatt hadde vi faktisk Jordbær-is til middag her i går...), løste gåten seg - juhuuu!
 Jeg er jo fan av kreativ baking og bruker oppskrifter første gangen jeg lager noe, og så tar jeg det litt mer på gefühlen neste gang:) Så til knekkebrød starter jeg med ca 7 dl vann i en bolle. Jeg fyller på med sammalt rug (ca 2 dl) og havrekli (ca 1 dl), en dæsh honning og ca 2 ts salt, ønsket krydder og blander det. Så fyker det oppi gryn, frø og nøtter i den mengden jeg vil ha - mest av favorittfrøene selvfølgelig:) - til det blir en passe fin røre. Så skal dette svelle i iallefall 10 minutter.
Etter dette tilsetter jeg litt mer frø og evt rug/havrekli til røren bli ganske hard - det skal ikke være noe fuktighet "synlig". Så smører jeg røren så tynt som mulig ut med en kakespade (blir klissete med slikkepott synes jeg) på 2,5 stekebrett kledd med bakepapir og pynter med sesamfrø, solsikkefrø og nøtter - mmm! 


Så steker jeg alle tre brettene i ca 10 minutter på 180-200 grader. Da tar jeg dem ut og skjærer opp passe store biter med en rulle. Så senker jeg temperaturen til ca 150-160 grader og lar knekkebrødene stå i ca 1 time. Innimellom åpner jeg døren slik at fuktigeten slipper ut. Til slutt hever jeg evt temperaturen litt slik at knekkebrødene får litt ekstra farge.

Og SIMSALABIM - slik ble gårsdagens kveldsmat pitelitt sunnere enn "middagen" ;) 
Det er enkelt og sunt og dufter herliiiiii´!!

3 kommentarer:

 1. Flinke deg!
  Har alltid hatt lyst å prøve
  å lage knekkebrød, men har aldri
  riktig kommet it :-)
  Kanskje jeg skulle ta skrittet
  og prøve meg på din oppskrift!
  Da må det jo bli bra :-))))

  Å igjen tusen takk for søte ord!
  Blir helt satt ut at du tar deg tid
  til å lage noe til lille meg. TAKK!
  Snuppa mi som ELSKER bloggen din
  heter Ada Sofie :-) Hun liker å danse, bake muffins og hoppe tau ;-) Jenter er jenter ler*

  Han en strålende flott kveld.
  Nå skal jeg se "Frustrerte Fruer"
  Klem Klem

  SvarSlett
 2. Heimelaga knekkebrød ser så utrulig godt ut, trur eg må prøve det ein gang :)

  SvarSlett
 3. Takk for oppskriften;)
  De så veldig gode ut!
  Jeg har tenkt på det lenge, at jeg skulle lage meg noe slike....;)

  Ha en finfin onsdag ♥

  Klem Line

  SvarSlett