tirsdag 15. desember 2009

Englepupper & nisseboller :)
Helt fra jeg var liten, har Mamma og jeg alltid bakt nisser og englepupper til Lucia (Ja, jeg har en morsom Mamma :D) I år ble det bare nisser - som vi lager av en vidunderlig lussekattdeig - med egg og uten safran. 

Enkelt sagt formes deigklumpen til en bolle med lang tupp - luekant rulles og festes under hodet, dusk til lue lages av en liten bolle - nesen likeså. Bart formes etter ønske - trønderstørrelse eller den noe mindre hovedstadsstørrelsen slik du skimter på bildet over ;) Øyne og munn lages av rosiner så klart ;)

Til slutt pensles luekant, bart og nese med egg - og BOSJ! inn i ovnen med alle mann :) Egentlig skal det lages skjegg av melis til slutt, men vi var veldig nissesultne etter all venting og laging, så det ble ikke det denne gangen. Englepuppene lages enkelt av en bolle med en liiiiten bolle midt oppå - og den lille bollen oppå pyntes med rosa melis - fiks ferdig ;D


♥ HÅPER DU KOSER DEG MED JULEFORBEREDELSENE! 


Her gikk det en kule varmt i går og i dag da det gikk opp for meg alt som skal ordnes og fikses på kort tid. Det bare strømmer på med matjobber og jeg skulle egentlig hatt en formiddag fri slik at jeg fikk litt ro i sjelen og fikset masse ting. Men her i sneværet er folk SULTNE!! Torsdag og fredag ligger vi plutselig an til fem jobber og maaaange munner og mette ;) Her gjelder det å tenke lurt - og fort! Jul blir det uansett ;)


2 kommentarer:

  1. Så fine :) Så veldig gode ut!

    SvarSlett
  2. Ååååååå så koselig....tror jeg kommer løpene over fjellet, har ikke smakt sånne boller i år!! Gåmann så gode de ser ut...

    Er veldig misunnelig på snøen dere har fått også..
    sukk...håper at det daler ned her i neste uke! Klemmer fra meg

    SvarSlett