onsdag 28. oktober 2009

Sunn mat for små og store mager;)Her hos oss er vi kanskje ikke av de mest storspiste og har dermed ikke så store mager heller, men god mat - det liker vi!

I hverdagen er det fryktelig lett å ty til såkalte halvfabrikata. Men jeg ble ganske forferdet da jeg fant ut at f.eks tomatsuppe jo bare er mel, masse sukker, e-stoffer og - hold deg fast - rødfarge! Det er ikke tomater som gjør suppen rød! Det er jo for ille!! Lillemelisen her får jo ofte varm mat i barnehagen ofte det er ikke rart barna roper hurra for tomatsuppe når det er en masse sukker de sitter og spiser!! Med makaroni laget av mel og vann...ikke så mye næring til voksende, lekende kropper.

Så jeg har som mål å lage mat fra bunnen litt oftere ;) I dag har vi kost oss med ordentlig høstmat - og ble glade og mette og hadde fremdeles plass til dessert - og energi tilå danse og synge resten av kvelden ;) Og barnelærdommen min ble satt på en real prøve i dag; Lillemelisen kunne søtt fortelle at Anne Knutsdotter har en bror som heter Trulsan ;))))


Eg heiter Anne Knutsdotter
Kari er mi mor...

...og Trulsan er min bror tra la la
4 kommentarer:

 1. Svisj svisj svisj ... szzzz... dunk !
  Dette var lyden i det jeg gikk ut på kjøkkenet og kastet den siste tomatsuppeposen vi hadde i skapet! RØD FARGE - altså ikke tomater.. shit! Det visste jeg ikke - har en venninne i Oslo som lager alt fra bunn av og er veldig opptatt av e-stoffer.. kanskje jeg burde høre litt mer på henne heretter! FYAMEJ!

  Men du.. kan du ikke slenge ut oppskrift eller hviske den til meg i øret på hjemmelaget tomatsuppe og supersøøøøøte hjertebrød.. sååå fine!

  Ha en sup(p)er (hihihi) kveld! klem

  SvarSlett
 2. Seriøst! Hadde ingen aning at tomatsuppe ikke inneholder tomat, men rødfarge. Er det mulig å kalle det tomatsuppe da, liksom?

  Det er ikke så ofte vi har tomatsuppe, men blir veldig glad hvis du vil dele oppskriften. :) Koselig å lage mat fra bunnen av. Halvfabrikata har jo ofte veldig mye salt eller sukker i seg.

  Ha en god kveld!

  SvarSlett
 3. Tomatsuppe kan lages selv med Tomatpuree, buljong og fløte - + litt jevning... Mye sunnere - og grove rundstykker... Klem fra Gro!

  SvarSlett
 4. ..men den er jo go` da - posesuppa!! Men enig med deg - ferdigmat fysj og fysj..psst ikke si til noen at vi hadde grandiosa til middag i dag..hihi!! Men det var fordi mine syke unger ville ha det!!..og julebrus..hysj..

  Ha en super torsdagskveld!

  KlemKKann

  SvarSlett